ژئو پارک قشم به عنوان تنها ژئو پارک خاور میانه در شبکه ی جهانی ژئو پارک ها (GGN) در نشست پاریس در 21 مارس 2006 به ثبت رسید. حفاظت از این ژئوپارک و ژئوسایتهای آن توسط جوامع محلی و با نظارت و آموزش مدیریت ژئوپارک قشم از طریق فعالیتهای گردشگری سبز صورت میگیرد.
این ژئوپارک وسعتی بالغ بر 30 هزار هکتار مساحت دارد. ژئو پارک قشم از نظر تنوع زمین شناختی و تنوع سایت های موجود نیز در میان ژئو پارک ها حائز اهمیت است. البته این تنوع به پدیده های زمین شناختی محدود نمی شود. این تنوع در جنبه های اکولوژی، باستان شناسی، محیط زیست و حیات وحش جزیره و غیره نیز به چشم می خورد.
ژئوپارک قشم دارای ۲۵ ژئوسایت است که عبارتاند از:
دره ستاره افتاده (درهٔ ستارهها)، کورکوراکوه، بام قشم، دره تندیسها، دره شور، تنگه چاهکوه، نمکدان، کریان، موزهٔ ژئوپارک، پهنههای گلی، ساحل کرق، دره قاضی، تنگه اولی، بصیرا، چاکویر، جزایر ناز، ژئو لینک، باسعیدو، خلیج دیرستان، جنگل حرا، ساحل تخمگذاری لاکپشتها، صخرهٔ خرچنگها، روستای لافت، غار خربس، تالاب پرندگان دو کوهک
ژئو پارک قشم در سال 1385 به عضویت شبکه جهانی ژئوپارکهای تحت حمایت یونسکو درآمد. دی ماه ۱۳۹۱ ژئوپارک قشم به دلیل ناتوانی در انجام معیارهای ثبت جهانی ژئوپارک از فهرست یونسکو خارج شد. نصب تابلو و علائم راهنمایی، احداث راههای دسترسی، ساخت اماکن اقامتی مانند هتل و مجموعه عوامل پشتیبانی برای حضور گردشگران در منطقه، از جمله درخواستهای یونسکو بود که باید در منطقه ژئوپارک قشم ایجاد میشد، اما به آن توجه نشد.
مدیریت جدید ژئوپارک قشم با همراهی شبانهروزی جامعه محلی، کارشناسان و مدیران و با حمایت کامل مدیریت عامل سازمان منطقه آزاد قشم، تلاشهای زیادی کردند تا ژئوپارک قشم بار دیگر بتواند کارت سبز یونسکو را دریافت کند و دوباره به این عنوان ارزشمند دست یابد.
پرونده بازگشت ژئوپارک قشم به منظور بازگشت به شبکه جهانی ژئوپارکها آذرماه سال ۱۳۹۴ و پس از اقدامهای مختلف به منظور حل مشکلات مطرح شده به یونسکو ارسال شد. سرانجام ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ در دویست و یکمین نشست ژئوپارکهای یونسکو که در فرانسه برگزار شد ژئوپارک قشم کارت سبز گرفت و بار دیگر جهانی شد. امروز ژئوپارک قشم به عنوان یک ژئوپارک جهانی در یک دوره چهارساله تأیید شده و تا سال ۲۰۲۰ بهصورت رسمی زیرنظر یونسکو فعالیت خواهد کرد.
ژئوپارک قشم در غرب جزیره قشم، در استان هرمزگان واقع شده است.
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید