پل کشکان (به زبان لری کشکو) پلی است باستانی که تاریخ ساخت آن به دوره حکومت آل حسنویه بازمیگردد. زمان ساخت این پل به قرن چهارم هجری قمری بر میگردد. کاربرد این پل اتصال راه باستانی شهر شاپورخواست به مناطق غرب استان لرستان و کرمانشاه بوده است.
در متون تاریخی به این پل اشاره شده و از آن با نام کژکی نیز یاد شده است. بر اساس کتیبهای که به خط کوفی در این منطقه پیدا شده، این پل در زمان بدر ابن حسنویه در سال 398 هجری قمری تجدید بنا گردید. این پل در زمان قاجار نیز مورد مرمت و بازسازی قرارگرفته است.
در مجاورت پل کشکان، بقایای سه پل دیگر از دورههای گذشته وجود دارند که با مشخصات پلهای ساسانی قابل مقایسه میباشند.
طول این پل حدود 320 متر و عرض هر یک از دو چشمه شرقی آن 23,20 متر است و دارای 12 طاق (دهانه یا چشمه) میباشد که برخی از آنها ویران شده است. ارتفاع پل کشکان در بالاترین قسمت 26 متر و در کوتاهترین قسمت 10 متر است.
مصالح بکار رفته در ساخت این پل سنگ، گچ و آجر است و برخی از پایههای پل با سنگهای بزرگ و حجاری شده ساخته شدهاند.
پل کشکان، در فاصله 51 کیلومتری غرب جاده خرمآباد به کوهدشت، در بخش چگنی و در مسیر راه باستانی شاپورخواست به طرهان، در استان لرستان قرار دارد.
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید