تنگه رازیانه یا تنگ رازیانه، درهٔ باریک و عمیقی است که در منطقهای سرسبز واقع شده و در درون آن رودی روان است. تنگه رازیانه، یکی از پدیدههای زمینشناسی و یکی از مناطق ژئوتوریسم بوده که علت اصلی پیدایش آن، فعالیتهای تکتونیکی، فرسایش و عمل انحلال است. جنس سنگهای مسیر تنگه، از آهک با ترکیبات کربنات کلسیم است. این تنگه دو اکوسیستم دارد: اکوسیستم داخلی که مملو از گیاهان نیمه آبزی می باشد و اکوسیستم بیرونی که به دلیل مجاورت با رشته کوه های کویر کوه، پوشیده از انواع گونه های گیاهی می باشد.
در سال ۱۳۸۸ خورشیدی، ۷۵هکتار از اراضی تنگه رازیانه، به عنوان اثر طبیعی-ملی معرفی شد. ثبت این اثر موجب شد که علاوه بر ایجاد فرصت مناسب برای مطالعه پژوهشگران علوم زمینی، هیدرولوژی، محیط زیست و سایر رشته ها به زیستگاه مناسبی برای حیات وحش مبدل شود. این بهشت کوچک میتواند زيستگاه خوبی برای پرندگان مهاجر و بومی و خزندگان این منطقه باشد. همچنین آثار متعددی از دوران مختلف، در این ناحیه مشاهده میشود.
درون تنگه، آبی کم عمق جریان دارد که این آب، از سراب گرو سرچشمه می گیرد و در فصل تابستان آب آن بسیار کم و در زمستان و بهار آب آن زیاد و جاری می باشد. روان بودن آب داخل تنگه و تنگ بودن آن سبب شده تا هیچ جانوری درون تنگه رازیانه زندگی نکند.
عرض این تنگه پر پیچ و خم، در بیشترین حالت خود به ۵ متر میرسد اما برخی از نقاط آن تنها حدود ۱ متر عرض دارد. به دلیل وجود دیوارهای بلند و آبی که درون تنگه جریان دارد رفت و آمد به داخل تنگه سخت است. بنابراین برای تماشای بهتر آن می توان در بالای آن قدم زد و تنگه را نظاره کرد. البته در این منطقه مسیری برای رسیدن به پایینترین قسمت این شکاف و قدم زدن در کنار آب روان نیز وجود دارد. این تنگه از بالا اینطور به نظر می آید که انگار زمین به دو قسمت تقسیم شده است و این احساس را به گردشگران میدهند که انگار در عمق زمین قرار دارند.
این تنگه به دلیل آنکه در جاده اصلی واقع شده در تمام فصول سال قابل بازدید است اما فصل بهار به دلیل داشتن هوای مطبوع و طبیعت زیبا و بکر، بهترین زمان برای سفر به این منطقه می باشد.
این تنگه ظاهرا به دلیل رویش رازیانه های وحشی در نزدیکی آن، به این نام معروف شده است. رازیانه گیاهی معطر با گل هایی زرد رنگ و خوشه ای می باشد که به صورت خودرو و زراعی در ایران به عمل می آید.
تنگه رازیانه، در ۵۰ کیلومتری جاده ایلام-بدره، بعد از روستای چنارباشی، در شهرستان بدره و استان ایلام قرار دارد.
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید