برج فیروزآباد قلعه ای بسیار قدیمی است که مناره آجری آن که ۱۸ متر ارتفاع دارد، از قرن هفتم هجری هم چنان پابرجاست، ولی ارتفاع اولیه اون بیشتر بوده است. در خصوص کاربری این برج گفته شده است که مناره فیروزآباد به منظور دیدهبانی ساخته شده است.
این مناره به شکل استوانهای دولایه است و از آجر ساخته شده و ارتفاع اولیه آن 24 متر و اکنون به دلیل فرسایش 18 متر از آن باقی مانده است.
این مناره از چهار جهت با حدود 8 متر از هر جهت، دارای ستونهای زیرزمینی است که از این بنا در مقابل باد و طوفان محافظت مینماید. این بنا دارای ۲ کتیبه در بالا و پایین به خط کوفی با مضامن آیات قرآنی، تاریخ بنیان و بانی اثر است. در داخل مناره پلکانی به صورت مارپیچ تعبیه شده که دسترسی به بام را امکانپذیر میسازد اما پلهها تا حدودی تخریب شدهاند. روی هم رفته شواهد معماری انتساب این اثر را به عصر سلجوقی نشان میدهد.
عناصر تزئینی به کار رفته در بنا و نحوه آجرچینی نشاندهنده معماری به سبک و شیوه رازی است. شیوه رازی نوعی سبک در معماری ایرانی است که مربوط به سده پنجم تا آغاز سده هفتم هجری قمری میباشد و دورههایی چون سامانیان، سلجوقیان و خوارزمشاهیان را دربر میگیرد.
برج فیروزآباد در ۱۷ کیلومتری جنوب شهرستان بردسکن و در بخش شهرآباد در میان روستای فیروزآباد در استان خراسان رضوی قرار دارد.
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید