آرامگاه باباطاهر، مقبره باباطاهر عریان، عارف، شاعر ایرانیتبار و دوبیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم هجری است. او یکی از مشهورترین دوبیتی سرایان ایرانی است که گذشت زمان نتوانسته دوبیتیهای شورانگیزش را که با لهجه زبان لکی سروده شده است از یادها بزداید. بابا لقبی بوده که به پیروان وارسته میدادهاند و عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بودهاست.
قدمت مقبره اصلی بابا طاهر به دوره سلجوقیان میرسد و در قرن ششم قمری یک برج 8 ضلعی آجری روی قبر بابا طاهر ساخته شد. در دوره پهلوی اول، شهرداری همدان اقدام به ساخت بنای جدیدی برای این شاعر معروف کشورمان کرد، اما نیمهکاره ماند. در سال 1329 این بنای نیمهکاره مرمت شد و در سال 1345 طرح بنای جدید توسط مهندس هوشنگ سیحون و مهندس فروغی ارائه شد. سال 1346 ساخت این آرامگاه آغاز شد و 3 سال بعد به پایان رسید.
برخی از بزرگان و ادیبانی که در جوار مزار باباطاهر آرمیدهاند:
آرامگاه باباطاهر در شهر همدان در مرکز میدانی مستطیل شکل، زیبا، سرسبز، با گنبدی فیروزهای منشوری شکل، بر قاعدهای هشت ضلعی بر بالای تپهای کم ارتفاع قرار گرفته است. سقف آرامگاه کاشی کاری معرق میباشد. ستون های هشت گانه برج، قطعه سنگ مزار، کف و پله های آرامگاه از سنگ گرانیت حجاری شده است و بنای اصلی نیز به ابعاد ۱۰ × ۱۰ متر با مجموعه ای از منشورها پوشیده شده و دارای مدخل های ورودی و منفذهای نور است.
نما و فرش بنای آرامگاه باباطاهر همدان از سنگ است و در داخل آن کتیبه هایی از کاشی وجود دارد. در قسمت داخلی بنای آرامگاه بابا طاهر ۲۴ دو بیتی بر روی ۲۴ قطعه سنگ حک شده و در قسمت پایین اطراف ساختمان داخلی آرامگاه نصب شده است.
آرامگاه باباطاهر در در شمال غربی همدان، میدان باباطاهر واقع شده است.
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید