آبشار شوی بزرگترین آبشار طبیعی خاورمیانه بوده و از طبیعتی سرسبز و زیبا، در فصل بهار برخوردار است. ارتفاع آبشار حدود ۸۵ متر و عرض آن حدود ۷۰ متر است. این آبشار در نزدیکی مرز استان خوزستان و استان لرستان قرار دارد و هر دو این استان ها، آن را از جاذبه های گردشگری استان خود می دانند، در صورتی که موقعیت قرار گیری این آبشار، نسبت به دهستان شوی دزفول و نیز ذكر قرارگیری این آبشار در دزفول، در جلد ششم از جغرافیای ایران، قرار گیری آن در استان خوزستان را محرز می کند.
حجم آب خروجي آبشار، در فصول مختلف سال متفاوت است و در فصل بهار به حداكثر خود مي رسد. شوی در گویش لری بختیاری، نامی زنانه به معنی لطافت است.
آبشار شوی، پس از بیرون آمدن از غار، از گردنهای بلند به پایین سرازیر میشود. آب آن پس از عبور از کوهها و درهها، به رود دز و نهایتاً به دریاچهٔ سد دزِ در استان خوزستان میریزد. در نزدیکی این آبشار، آبشار بزرگ دیگری وجود دارد که گاه از آن به آبشار دوم شوی یاد میشود. این آبشار دوم، عمق مناسبی نسبت به آبشار اصلی دارد و به دلیل بی خطر بودن آن، جای مناسبی برای شنا است. در نزدیکی این آبشار دوم، جا برای استراحت وجود دارد.
یکی از خصوصیات آبشار شوی این است که تا چند صد متری آن، هیچ نشان و خبری از آبشار نیست و این آبشار بعد از عبور از یک پیچ، در منطقه ای کوهستانی با شیبهای تند، خودنمایی می کند. مسیر دسترسی به آبشار، جاده اتومبیل رو نیست و برای رسیدن به آن باید پیاده راهپیمایی کرد، به همین جهت، این منطقه بکر و دست نخورده باقی مانده است.
آبشار شوی در حدفاصل استان های لرستان و خوزستان قرار گرفته، از همین رو در اواخر بهار و تابستان، هوای گرمی دارد که پیاده روی تا آبشار را مشکل می کند; ولی پای آبشار هوا خنک و سرد است. بنابراین بهترین زمان برای رفتن به آبشار شوی ابتدای بهار بوده و در این ایام این منطقه بسیار سرسبز و زیباست.
در دامنه كوه و خروجي آبشار، غاری وجود دارد كه افراد محلی معتقدند کیلومترها طول دارد. هرچند اكيداً توصيه شده، بدون ابزار و ادوات غارنوردی و آشنايی به اصول آن، نباید وارد غار شد.
آبشار شوی، در حال حاضر فاقد هرگونه امكانات رفاهی است و فروشگاه یا سرویس بهداشتی ندارد، همچنین فاقد آنتن دهي تلفن همراه است. بنابراین توصیه شده که با راهنمای با تجربه و با گروه های حداقل چهار نفره به این مکان سفر کرد.
پوشش گیاهی اطراف این آبشار، از درختانی مانند بید، انجیر، مو، زبانگنجشگ، افرا، کیکم و بلوط تشکیل شدهاست. در زیر آبشار و بر روی دیوارههای آن، گیاه سیاهوشان و سایر گیاهان آبدوست روییده است. این منطقه زیستگاه غنی از جمله حیات وحش، چون کل، بز، پلنگ، خرس و سمندر ایرانی است.
آبشار شوی، در رشتهکوههای زاگرس، در دهستانی به نام شوی از توابع شهرستان دزفول، فاصله ۹۰ کیلومتری از مرکز شهرستان دزفول در استان خوزستان واقع شدهاست.
برای رسیدن به آبشار شوی دو مسیر وجود دارد:
هدف اصلی سایت تفرج نامه معرفی جاذبه های گردشگری و مقاصد توریستی ایران و در آینده ای نزدیک جهان است. همچنین این سایت مکانی برای اشتراک گذاری سفرنامه های کاربران محترم و تبادل نظر بین مسافران و استفاده از تجربیات یکدیگر برای داشتن سفری بهتر و شناخت مکان های گردشگری می باشد.
امیدواریم با ارائه اطلاعاتی مفید و بروز در شناخت هر چه بیشتر جاذبه های گردشگری کمک کنیم.
0 نظرات
نظر خود را ثبت کنید